Toerisme verboden in Neelum Valley om verspreiding van COVID-19 in te dammen

MUZAFFARABAD: De assistent-commissaris heeft het toerisme in Neelum Valley van 19 tot 29 juli verboden vanwege het terugdringen van de verspreiding van het nieuwe coronavirus, meldde ARY News maandag.

Een bevel werd uitgevaardigd door de assistent-commissie met betrekking tot het verbod op toerisme in Neelum Valley ter gelegenheid van Eidul Azha.

Het verbod werd besloten naar aanleiding van het besluit van het National Command and Operation Centre (NCOC) om toeristische activiteiten op Eid-vakanties te beperken met het oog op de toenemende COVID-19-gevallen.

LEES: NCOC RINGT ALARM ALS INDISCHE VARIANT GERAPPORTEERD VOOR MOGELIJKE 4TH WAVE

Op 11 juli had het National Command and Operations Center (NCOC) de richtlijnen voor implementatie van SOP’s in sectoren met een hoog risico in de nasleep van de melding van COVID-varianten voorafgaand aan Eid ul Adha.

Volgens het NCOC hadden ze speciale maatregelen genomen om COVID SOP’s in risicovolle sectoren te implementeren. “De provincies hebben gedetailleerde richtlijnen gekregen voor strikte implementatie van SOP’s”, zei het.

Het orgaan dat toezicht houdt op de implementatiestrategieën van COVID in het land, had gezegd dat er teams zijn gevormd voor het implementeren van gezichtsmaskers en SOP’s voor sociale afstand. “Er zijn richtlijnen uitgevaardigd voor veemarkten en Eid ul Adha-bijeenkomsten”, zei het.

LEES: NCOC BEZORGD OVER STORING IN VIRUSGEVALLEN, DRINGT AAN OP HANDHAVING VAN SOPS

Het NCOC had het verder verplicht gesteld om COVID-vaccinatie te hebben voor hotelboekingen in toeristische plekken van Gilgit Baltistan en Azad Jammu en Kasjmir (AJK), naast het lanceren van een mechanisme om vaccincertificaten te verifiëren bij hotels en toegangspunten tot de toeristische plekken.

Degenen die naar restaurants, gymnasium, bioscopen en trouwzalen komen, moeten worden gevaccineerd, had het lichaam gezegd, terwijl het opriep tot strikte implementatie van COVID SOP’s bij bushaltes voor openbaar vervoer binnen en buiten de stad en treinstations.

De NCOC had ook de nadruk gelegd op de implementatie van richtlijnen bij moskeeën en winkelcentra, naast het uitgeven van een checklist voor districtsbesturen in dit verband. “Er zullen strikte maatregelen worden genomen tegen iedereen die de COVID SOP’s schendt”, zei het.

Source

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *